Je bent een sociaal en gevoelig mens. Je zorgt er voor dat de mensen in je omgeving zich prettig voelen bij jou. Je voelt het meteen als er iets is, en probeert het dan te fixen. Je vrienden weten je te vinden als ze ergens mee zitten, want als er iemand goed kan luisteren dan ben jij het wel. Zelfs zonder dat ze het zelf weten, weet jij wat ze nodig hebben. Of althans, dat denk je.

Dit is hoe jij geleerd hebt je leven te leven. Omdat er zorgen waren in het gezin waarin je bent opgegroeid. Misschien was je moeder ziek, of je vader depressief. Misschien heb je een broer of zus die extra aandacht nodig had. Misschien waren er geldzorgen of een verslaving. Steeds maar weer was jij aan het afstemmen. “hoe gaat het vandaag?” “heeft er iemand iets nodig?” “zal ik maar even een grapje maken om de sfeer wat luchtiger te maken?”.

Je leefde “ten dienste van”. “Dat je bestaat omdat je de behoefte van de ander vervuld” hoorde ik een mevrouw zeggen in de prachtige docu “moeders zijn ook dochters”.

Er komt een moment dat je ontdekt dat het niet klopt. Het is niet waar dat je bestaat om de behoefte van de ander te vervullen. Je bestaat omdat je bestaat. Natuurlijk ben je onderdeel van een gezin, en een schoolklas. Maar je bent ook iemand los van deze systemen. Maar wie dan?

Dit is een zoektocht, een proces, een reis, een onderzoek.

Bij dit proces kan ik je begeleiden. Ik heb dit proces zelf doorlopen, én ben opgeleid om je hier op een professionele manier bij te ondersteunen. Neem contact met me op als je een “ja” voelt, dan kunnen we een afspraak maken om te onderzoeken of ik de juiste ben voor jou.

Je bent welkom.